Prachtig Alkmaars grachtenhuis te koop!

Dit Alkmaarse grachtenhuis is heel goed onderhouden, de Alkmaarse binnenstad ligt aan uw voeten en toch, u heeft er totaal geen last van. Alleen maar plezier!

Als eigen woning is het een comfortabel en heerlijk huis. En u kunt er niet alleen heerlijk wonen, op de begane grond kunt u ook eenvoudig werken. Atelier, studio, salon, praktijk aan huis? Het is eenvoudig te realiseren.

Wonen aan de gracht in Alkmaar is niet alleen mooi wonen, het is heel bijzonder wonen bovendien. Zodra u de ramen openzet geniet u volop van het leven dat aan u voorbijtrekt. Het wonen aan de gracht, waar vele mensen u vanuit de bootjes vrolijk toezwaaien en vanwaar u op de Waagtoren kijkt is elke dag een voorrecht. U woont zoals echt veel mensen zouden willen, echter weinige kunnen. Nu is de kans!

Indien u er niet direct wilt wonen, kunt u het huis ook als AirBNB gebruiken of exploiteren. De inkomsten zijn gedurende het hele jaar zeker omdat een stad als Alkmaar het hele jaar gasten trekt. Ook voor bed en breakfast is het huis zeer geschikt.

Het grachtenhuis:

Kom binnen! Direct valt op: een hele ruime begane grond, hier kunt u zoals omschreven meerdere functies aan geven.  Wilt u er bijvoorbeeld twee extra slaapkamers maken, het kan. Ook een badkamer is al aanwezig zodat de mogelijke slaapkamers een eigen badkamer met toilet hebben. De begane grond kan uiteraard ook als werkruimte, studio, hobbyruimte, salon of eigen praktijk aan huis worden gebruikt. We vertellen u graag de mogelijkheden.

Eerste verdieping:

De woonverdieping. Het uitzicht vanuit hier op de gracht is fantastisch. Zet uw ramen open en geniet. Het gemis aan een echt buiten wordt hier direct mee teniet gedaan. U zet de ramen open en het buitenleven trekt aan u voorbij en u voelt zich zeker deelnemer. De woonverdieping is een zeer ruime woonkamer met open keuken. De keuken is prima en voorzien van alle gemakken en apparaten. De keuken is modern van uitstraling. De balken van het grachtenhuis zijn ook hier goed zichtbaar en geven een fijne en huiselijke sfeer.

Tweede verdieping:

Op de tweede verdieping zijn twee ruime slaapkamers aanwezig en een goede badkamer. De grootste slaapkamer is aan de voorzijde gelegen en mede door de authentieke details voelt u het bijzondere van het pand. De tweede slaapkamer is meer dan groot genoeg en goed afgewerkt. Op uw eigen kleur en smaak na direct klaar om te slapen. De badkamer is voorzien van een bad, aparte douche, toilet en wastafel. Keurig afgewerkt en volledig betegeld. Ook heeft de tweede verdieping een vlizotrap naar het dak, waar u nog zonnepanelen zou kunnen (laten) installeren.

Tot slot:

Dit authentieke grachtenhuis is met alle details van weleer een echt huis om fijn te wonen, ook de woonplek is heel fijn. U staat zo in de gezelligheid van de stad, zonder dat u er geluidsoverlast of anders van ervaart. Parkeren kan door middel van vergunningen en/of overdekt in een van de overdekte stadsgarages.  Wilt u het buitenleven meer ervaren? Zet simpelweg een stoel aan de gracht en we voorspellen u onvergetelijke momenten. Uiteraard zijn alle voorzieningen op loopafstand. Ook het treinstation is slechts 10 minuten fietsen. De uitvalswegen om Alkmaar zijn eenvoudig bereikbaar waardoor u zo op de A9 bent.  Kom en ervaar dit goed onderhouden en speelse grachtenhuis. U zult verbaasd zijn.

Interesse gewekt? U bent van harte welkom!

 

 

 

 


Bekijk pand op Google Maps.